mandag
feb272017

Løypenettet på Ustaoset

Info og svar på spørsmål vi ofte får:

Ustaoset løypeområde

Vi har flotte oppkjørte skiløyper på Ustaoset. Ustaoset Vel kjører opp løyper på Ustaoset hele sesongen. Ustaoset Løypeområde er et av ni løypeområder i Hol Kommune. Det er løypeområdene som merker og preparerer løypene slik at du får gode turopplevelser.

Vårt ansvarsområde strekker seg fra Ustaoset til Prestholt, Raggemyra, Åkerstølen, Uggen, Verpestølen, Steinkulp, Tuva, Ustetind, Rennedalen og Kulthaug og består av totalt 80 km med løyper.

Når kjøres løypene ?

Løypene kjøres fra nov og ut april hvis forholdene tillater det. Løypene til Tuva og Ustetind kjøres fra uken før vinterferien. Dette er regulert i avtale med Hol Kommune som igjen har gjort avtaler med grunneierne. Vi kjører i helgene og hver dag i juleferien, vinterferien og påske.

Hvorfor er det noen løyper som ikke har vært kjørt i vinter ?

Snømangel har gjort at vi ikke har kunnet kjøre enkelte strekninger grunnet stein, kvister og trær i løypene. Vi har ryddet og tilkjørt snø for å få et best mulig tilbud. 

Kan vi kjøre tråkkemaskinen hvor som helst ?

Nei, det er etter avtale med Hol kommune og grunneierne. Vi har fri ferdsel for folk, men ikke for tråkkemaskin.

Legreid - Tuva kjøres i vinterferien

I samarbeid med Haugastøl har vi utvidet løypetilbudet i vinterferien med å kjøre fra Legreid til Tuva. Dette for å gi et enda bedre tilbud.

Hvorfor kjører vi ikke tråkkemaskinen på isen ?

Da får vi ikke forsikret tråkkemaskinen. På isen lager vi spor med snøscooteren.

Medlemskap eller frivillig løypeavgift

Ustaoset Løypeområde er innlemmet i Foreningen til Ustaosets Vel som eier og disponerer egen løypemaskin stasjonert på Ustaoset, pluss en snøscooter for kjøring på isen.To tredjedeler av medlemskontingenten i vellet går til løypene. I tillegg er vi avhengig av bidrag fra brukere, næringsliv, fastboende og Hol Kommune.

Vi håper at du som skiløper forstår at det koster å ha et så bra løypenett så høyt til fjells og håper at du vil være medlem eller bidra med frivillig løypeavgift. 

Vårt vippsnummer for bidrag til løypene er 76164. Du kan også overføre beløp til 2333.08.24328.

Innmelding kan skje via www.ustaosetsvel.no eller post@ustaosetsvel.no, eller ta direkte kontakt på 32 08 83 70. Snakk med venner og bekjente om dette, og følg oss gjerne på Facebook for daglige løypemeldinger fra «Løypegutten».

søndag
aug212016

Hjertestarter i postrommet på Bua

Hjertestarteren befinner seg i postrommet  på Joker butikken (Bua). Trenger du hjelp til å få tilkjørt hjertestarteren? Ring:32 09 31 11 (Inger-Brit Vindegg) eller 95 87 38 38 (Jan Olav Vindegg)

 

Slik bruker du hjertestarteren

fredag
jul292016

Husk årsmøte lørdag 13 august

Årsmøte i Ustaoset Vel holdes på Ustaoset Grendehus lørdag 13 august kl 1600.

Se innkallingen her

 

tirsdag
mai242016

Det våres!

Nå går det mot sommer på Ustaoset. Fuglene kvitrer, snøen smelter og vannet sildrer. Vi regner med at lauvet spretter når isen går i begynnelsen av juni. Da vil også Ustaosvegane være klare til bruk.      Minner også om generalforsamling i Ustaoset Avløp AS lørdag den 11 juni. Innkalling ble sendt i posten til alle aksjonærer i går. Innkallingen er også lagt ut her på hjemmesiden.

tirsdag
mar082016

Årets påskesirkulære er på vei

Årets påskesirkulære er på vei i posten sammen med giro for betaling av medlemskontingenten. Ta kontakt om du har ny adresse eller av annen grunn ikke har mottatt brev fra oss innen påske.

Og til deg som ikke er medlem allerede - du er hjertelig velkommen som medlem :-) Bare send en e-post til post@ustaosetsvel.no, så registrerer vi deg og sender påskesirkulære + giro i posten til deg også.